Rahoitus ja paperit kuntoon veneen hankinnassa

Me ihmiset olemme taipuvaisia haaveilemaan milloin mistäkin. Toisille haaveet ovat selkeitä tavoitteita lapsuudesta saakka aina aikuiselämään, kun toiset saavat arjessa spontaanisti haaveita. Toisilla haaveet liittyvät uraan, toisilla perheeseen ja toisilla taas materiaan. Monilla haaveet ovat hyvin tavallisia: uusi ja parempi sohva, toinen lapsi, hienompi auto, rauhallinen illallinen kumppanin kanssa tai vaikka viikonloppu vuokramökillä. Joillekin se tärkein ja suurin haave on kuitenkin oma vene.

Jokainen omasta veneestä haaveileva tietää kuitenkin sen, että vene on jo lähtökohtaisesti todella hintava hankinta. Yksinkertainenkin moottorivene voi maksaa monta tuhatta euroa, ja hienoimmat purjeveneet satoja tuhansia euroja. Tavallisella ihmisellä ei tietenkään ole takataskussa ylimääräisiä summia venettä varten, mutta se ei suinkaan tarkoita sitä, että omasta veneestä haaveilevan pitäisi luovuttaa unelmansa suhteen. Oman veneen pystyy hankkimaan monella eri rahoituskeinolla, ja pienillä vinkeillä voi säästää jopa tuhansia euroja veneen hankinnassa. Mutta miten rahoittaa oman veneen hankinta ja hoitaa paperiasiat kuntoon oman veneen kanssa? Lue lisää aiheesta tästä artikkelista.

Oman veneen rahoittaminen

Kun päätös veneen hankinnasta ja oman veneen unelman toteuttamisesta on tehty, on tietenkin aika alkaa etsiä sitä oikeaa venettä. On kuitenkin hyvä tehdä etukäteen valmisteluja sitä ennen, jotta sen oikean veneen kohdalla rahoitus ei tule olemaan ongelma. Ensimmäinen vinkki veneen rahoitukseen onkin se, että kannattaa varmistaa esimerkiksi omasta pankista mahdollisuus saada laina veneeseen, sekä selvittää oman lainan maksimimäärä. Jos pankista ei rahoitusta heru, voi kääntyä rahoituslaitosten ja erilaisten joustoluottojen puoleen.

Toinen vinkki oman veneen rahoittamiseen liittyy veneen hinnassa säästämiseen. Sen sijaan, että ostaisit uuden veneen, kannattaa etsiä ensisijaisesti käytettyä venettä. Ei kannata kavahtaa vanhaakaan venemallia, sillä pienellä huollolla vanhastakin veneestä saa kuin uuden – ja voi jälleen säästää paljon!

Veneen paperiasiat kuntoon

Kaikista tärkein paperiasiakirja venettä koskien on rekisteröintitodistus. Jokainen vene tulee rekisteröidä vesikulkuneuvorekisteriin. Lisäksi veneestä on hyvä olla olemassa erillinen kauppakirja. Vene tulee myös viiden vuoden välein katsastaa. Veneelle kannattaa lisäksi tehdä kirjallinen vakuutus jonkin vakuutusyhtiön kanssa – näin varmistat huolettoman veneilyn itsellesi.