Vakuuta kallis vene

Aava meri tai runsas sisävesistö – jokainen ulappa on kuin tehty veneilyharrastusta varten. Veneillessä murheet unohtuvat, kun kipparin täytyy keskittyä niin itse veneen ohjaamiseen kuin ympäristön ja veden tarkkailuun. Vene on monen suomalaisen miehen ja naisen unelma, samoin veneilyyn liittyvä vapaus ja huolettomuus.

Vene, ja veneily, on kuitenkin kallis harrastus ja kulkuväline. Jopa pienimmät soutuveneet kustantavat uutena tuhansia euroja, puhumattakaan sellaisista veneistä, jotka ovat valmistajien huippuyksilöitä. Purjeveneeseen saa helposti uppoamaan kymmeniä tuhansia, jopa satoja tuhansia euroja, ja moottoriveneen kustannus voi kohota jopa miljooniin euroihin – siinä jos missä on syytä huolehtia, että oma vene on varmasti turvassa ja veneen omistajalla on jokin turva, mihin nojata, jos jotain ikävää sattuu. Oli sitten kyse käyttäjän itse aiheuttamasta uhasta tai veneeseen liittyvästä, täysin ulkopuolisesta riskistä tapahtua jotain ikävää, on vene joka tapauksessa viisasta vakuuttaa. Mutta miksi vene kannattaa vakuuttaa? Mitä veneen vakuutuksesta hyötyy veneen omistajaa? Tästä artikkelista saat monia hyödyllisiä vinkkejä ja tietoa siitä, miksi oma, kallis vene kannattaa vakuuttaa.

Miksi vakuuttaa vene?

Jokainen, joka harrastaa veneitä ja veneilyä, ymmärtää seuraavan asian: vene on kallis hankinta. Monelle vene on yksi elämän isoimpia sijoituksia. Jos itselleen hankkii jotain niin tärkeää kuin vene, se kannattaa ehdottomasti vakuuttaa mahdollisten ongelmien varalta, jotta matka kohti veneilyharrastusta ei pysähdy kuin seinään jo matkan alkuvaiheessa. Oli vene sitten harrastus tai elämäntyyli, kallis hankinta kannattaa vakuuttaa.

Venevakuutuksen avulla voit turvata sen, että et menetä taloudellisesti liikaa onnettomuuden sattuessa. Monet vakuutukset myydään niin veneelle kuin sen varusteille. Vakuutuksia venettä varten voi ostaa esimerkiksi vakuutusyhtiöiltä, mutta myös pankeilta ja muilta yksityisiltä laitoksilta. Venevakuutuksia on eri tasoisia, ja mitä kalliimpi vene, sitä parempi vakuutus kannattaa ottaa.

Monelle vene voi olla jopa merkittävämpi, kiinnostavampi ja tärkeämpi investointi kulkuvälineenä kuin auto. Jos vene on siis yhtä tärkeä, tai jopa tärkeämpi, kuin auto, mikset vakuuttaisi sitä? Veneen vakuuttaminen on yhtä luonnollinen asia, kuin auton vakuuttaminen – ovathan ne molemmat kulkuneuvoja.