Mistä veneen vakuutus?

Päätös veneen hankkimisesta on usein monille pitkä tie. Vähäisin syy ei todellakaan ole se, että vene on iso investointi – monien yksinkertaisempien venemallien hinta alkaa tuhansista, ja hulppeimmat maksavatkin jo miljoonia. Veneen hankkijan pitää rahan lisäksi kerätä itselleen tietoa veneestä, kulkemisesta vesillä, lainsäädännöstä ja yleisestä veneilijäkulttuurista. Kenties suurin työ onkin nimen omaan tiedon keräämisessä – veneily on monimutkainen laji, joka kattaa sisälleen muutakin kuin maisemien ihailua kannella.

Ehkä juuri veneharrastuksen vaativuuden vuoksi pitkä tiedonkeruumatka tuntuu hyvältä, kun sen on saanut päätökseen – ainakin niin pitkälle, kuin ilman kentällä tapahtuvaa veneilykokemusta sen voi saada. Kun tietoa on hankittu, rahat kerätty, vene ostettu ja on vihdoin aika lennähtää vesille, on helppo kuvitella, että veneilyharrastuksen ulottuvuudet olisivat siinä. Rakasta, isoa investointia tulee kuitenkin huoltaa ja pitää hyväkuntoisena. Veneellä kulkijalla on myös hyvä olla oma henki- ja tapaturmavakuutus voimassa. Yhtä tärkeää on kuitenkin ostaa vakuutus myös omalle veneelle. Mutta mistä veneelle tarkoitetun vakuutuksen saa? Lue lisää tästä artikkelista, niin tiedät.

Mistä veneen vakuutuksen saa?

Venevakuutus kannattaa ottaa jo silloin, kun veneen ostaa. Näin veneen ostaja ja käyttäjä voi pitää huolta siitä, että veneily tapahtuu turvallisesti. Vaikka pääsääntöisesti vene on melko turvallinen kulkuväline, voi vesillä sattua ja tapahtua kaikenlaista. Eikä kyse ole aina edes veneestä tai sen kipparista – sää voi vaihtua äkistikin, ja yllättää kokeneemmankin veneilijän. Tuntemattomat vesistöt voivat yllättää karikoilla ja muut ennalta-arvaamattomat tilanteet aiheuttaa harmia.

Jotta harmilta välttyy, kannattaa hankkia venevakuutus. Venevakuutuksen löytää helposti ja nopeasti netin kautta, mutta omaan vakuutusyhtiöön kannattaa olla yhteydessä asiaa koskien. Isoimmat suomalaiset vakuutusyhtiöt tarjoavat valmiita venevakuutuksia, joista on helppo valita omansa. Venevakuutuksissa on kuitenkin usein tavallista enemmän muokkaamis-, räätälöinti- ja joustomahdollisuuksia ehtojen suhteen, sillä jokainen vene ja veneilijä on erilainen. Venevakuutuksen laajuteen ja hintaan voivat vaikuttaa esimerkiksi veneen ikä, kunto ja se, millainen kokemus veneen ostajalla on veneilystä. Mitä kalliimpi ja rakkaampi vene on vakuutuksen ottajalle, sitä laajempi ja parempi vakuutus kannattaa myös ottaa.